matua_fa'ailoga

Tau o uta i le sami na pa'ū ile 70% ile 2022

O kamupani va'a tetele a le lalolagi na va'aia lo latou manuia i le 2021, ae o lea ua foliga mai ua mae'a na aso.
I le taimi o le Ipu a le Lalolagi, Aso Faafetai ma le Kerisimasi ua lata mai, o le maketi o felauaiga i le lalolagi atoa ua maalili, ma ua paʻu le tau o felauaiga.
"O le uta a Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute mai le $ 7,000 ia Iulai, ua paʻu i le $ 2,000 ia Oketopa, o se paʻu e sili atu i le 70%," na faʻaalia ai e se faʻasalalau vaʻa e faʻatusatusa i ala Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute, o auala Europa ma Amerika na amata fa'aitiitia muamua.
O lo'o vaivai le fa'atinoga o mana'oga o femalaga'iga i le taimi nei, o lo'o fa'aauau pea ona fetu'una'i fua o uta uta i luga o le vasa auala, o lo'o fa'aauau pea ona fa'aitiitia le tele o fa'asinomaga fa'atatau.
Afai o le 2021 o se tausaga o uafu pupuni ma faigata ona maua se atigipusa, o le 2022 o le a avea ma tausaga o le tele o faleteuoloa ma faʻatau faʻatau.
O le Maersk, o se tasi o laina uta uta tele i le lalolagi, na lapatai mai i le Aso Lulu e faapea, o le faasolosolo malie o le tamaoaiga o le lalolagi o le a tosoina i lalo poloaiga mo le lumanai.O loʻo faʻamoemoeina e Maersk e pa'ū le manaʻoga o pusa o le lalolagi i le 2%-4% i lenei tausaga, e itiiti ifo nai lo le mea na faʻamoemoeina muamua, ae mafai foi ona faʻaitiitia i le 2023.
O le au fa'atau oloa e pei o IKEA, Coca-Cola, Wal-Mart ma le Home Depot, fa'apea fo'i ma isi fa'atau oloa ma fa'atau oloa, ua fa'atauina atigipusa, fa'ailoga va'a va'a ma ua o'o lava ina fa'atūina a latou lava laina va'a.O lenei tausaga, peitaʻi, ua paʻu le maketi ma ua paʻu le tau o felauaiga i le lalolagi, ma ua iloa e kamupani o container ma vaʻa na latou faʻatau mai i le 2021 ua le toe gafatia.
E talitonu le au suʻesuʻe o le vaitau o felaʻuaʻiga, ua paʻu le tau o uta, o le mafuaʻaga autu ona o le tele o tagata vaʻa na faʻaosofia i le maualuga o uta o le tausaga talu ai, e tele masina aʻo lumanaʻi le uta.
E tusa ai ma tala a le aufaasālalau a Amerika, i le 2021, ona o aʻafiaga o le sapalai o le sapalai, ua poloka uafu tetele i le lalolagi, ua toe utaina uta ma ua faoa vaa.O le tausaga nei, o le tau o uta i luga o auala o le sami o le a siisii ​​pe a ma le 10 taimi.
O le tausaga nei na aʻoaʻoina ai e le au gaosi oloa aʻoaʻoga o le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma le tele o faʻatau oloa i le lalolagi, e aofia ai le Wal-Mart, na vave auina atu oloa nai lo le masani.
I le taimi lava e tasi, o faʻafitauli o le tau o loʻo faʻalavelaveina le tele o atunuʻu ma itulagi i le lalolagi atoa ua aʻafia ai manaoga o tagata faʻatau e sili atu le naunau e faʻatau nai lo le tausaga talu ai, ma e sili atu le vaivai nai lo le mea na faʻamoemoeina.
Ole fua faatatau ole inventury-to-sales i le US ua i ai nei ile tele-sefulu tausaga le maualuga, faatasi ai ma filifili e pei ole Wal-Mart, Kohl's ma Target e teu ai le tele o mea e le o toe manaʻomia e tagata faʻatau, e pei o lavalava o aso uma, mea faigaluega ma. meafale.
Maersk, e faʻavae i Copenhagen, Tenimaka, o loʻo i ai se vaega o maketi i le lalolagi atoa e tusa ma le 17 pasene ma e masani ona vaʻaia o se "barometer o fefaʻatauaiga i le lalolagi".I lana faʻamatalaga lata mai, na taʻua ai e Maersk: "E manino lava ua faʻaitiitia nei manaʻoga ma ua faʻamalieina le sapalai o filifili," ma e talitonu o le a faʻaitiitia tupe mama i le gataifale i vaitau o lumanaʻi.
"O loʻo matou i ai i se paʻu pe o le a vave," o le tala lea a Soren Skou, le pule sili o Maersk, i le au tusitala.
O ana valo'aga e taitutusa ma le fa'alapotopotoga o Fefa'ataua'iga a le Lalolagi.Na valoia muamua e le WTO o le tuputupu aʻe o fefaʻatauaiga i le lalolagi o le a faʻagesegese mai le tusa ma le 3.5 pasene i le 2022 i le 1 pasene i le tausaga fou.
Ole fa'agesegese o fefa'ataua'iga e mafai ona fesoasoani e fa'aitiitia le si'itia o tau e ala i le fa'aitiitia o le mamafa i filifili sapalai ma fa'aitiitia tau o felauaiga.O lona uiga o le tamaoaiga o le lalolagi e sili atu ona paʻu.
"O le tamaoaiga o le lalolagi o loʻo feagai ma se faʻalavelave i le tele o itu."“Na lapatai mai le WTO.


Taimi meli: Nov-22-2022